Homepage / Servicii / Radiologie

Radiologie


Radiologie.

Investigația radiologică este importantă în cadrul tratamentului stomatologic. Se tot vorbește în ultima vreme despre”revoluția digitală”.În imagistica medicală digitalizarea si prelucrarea imaginii pe calculator este un standard de multă vreme.Avantajele sunt multiple , de la o doză de radiații mică încasată de pacient până la imaginea de foarte bună calitate și care poate fi și mai mult îbunătățită prin prelucarea digitală.

Program panoramic adult

 Radiografia panoramică, încă de la prima consultație, oferă informații prețioase în legătură cu afecțiunile dentare axistente (sunt afectiuni care nu se manifestă clinic și sunt descoperite asfel întâmplător ).Calitatea imaginii este un element esențial pentru un diagnostic corect .Toate programele panoramice incorporează un sistem avansat de compensare spinală, care permite afisarea corectă a anatomiei dentare cu eliminarea umbrei date de către coloana vertebrală.

Ortopantomograma și teleradiografia de profil sunt esențiale pentru diagnosticul și  tratamentul anomaliilor dentomaxilare.

Program cefalometric

Expuneri laterale sau proiecții posterior-anterior/anterior- posterior, ambele pot fi efectuate cu programul cefalometric.

Program panoramic copil

Minimizarea dozei administrate unui pacient copil este foarte importantă. Un timp de expunere redus precum și o suprafață expusă redusa permite obținerea unei imagini de calitate chiar și în aceste condiții.

Imagine secțională

Pot fi selectate între 1 si 5 secțiuni ale unei radiografii panoramice. Acest program permite examinarea doar a zonei de interes, reducând astfel doza administrată.

Radiografia retroalveolară când este de bună calitate oferă detalii interesante despre anatomia rădicinii dentare și a structurilor anatomice învecinate. Generatorul de înaltă frecvență oferă imagini de înaltă calitate. Potențialul constant oferit de tehnologia DC generează radiații mai dure reducând ira dierea la nivelul pielii, în comparație cu generatoarele convenționale de curent alternativ (AC).

IMAGINE 5, 6

Program ATM

Examinarea articulației temporo-mandibulare se efectuează cu gura deschisă și/sau inchisă pentru evaluare funcțională și vizualizarea anatomiei articulatiei temporomandibulare.

Aparatele de radiologie  sunt

MINRAY    aparat rediografii bitewing

DIGORA OPTIME scaner digital

CRANEX D® ortopantomograf digital panoramic si braț  cefalometric

Aparatele sunt fabricate  de firma

partener-soredex
partener-soredex

Imaginile pot fi  livrate atât pe film cât și în format digital pe CD.