Homepage / Servicii / Implantologie

Implantologie


Implantele dentare s-au dovedit a fi răspunsul la numeroase "probleme" estetice si funcționale ale multor pacienți. Prin inlocuirea unui dinte lipsă sau prin reconstrucția unei întregi arcade, ele redau pacienților un zâmbet natural, sporindu-le totodată confortul și încrederea de sine. Ce sunt implantele dentare? Implantele dentare sunt mici șuruburi de titan, care sunt practic folosite pentru substituția unei rădăcini dentare. Ele se plasează direct în osul maxilar sau mandibular unde se comportă ca un sistem de" ancorare " pentru una sau mai multe coroane reprezentând soluția alternativă permanentă în cazul unor dinți lipsă.
Avantajul major al implantelor dentare este faptul că evită necesitatea șlefuirii (preparării) dinților învecinați "spațiului lipsă", care în mod normal ar fi necesară în cazul tratamentului prin punte dentară convențională .

Ce implică tratamentul prin implant dentar?

Etapele premergatoare inserării implantului:
- pe baza examenului clinic, a radiografiilor panoramice și uneori pe baza examenului computer tomograf , medicul implantolog va decide:
- locul amplasării implantului
- lungimea și lățimea necesară implantului
- dacă calitatea osului (densitatea ) este suficientă

Procedeul chirurgical implică doua etape:

1.Introducerea implantului de titan în os ( printr-un mic proces chirurgical sub anestezie locală )
2.Descoperirea implantului și atașarea lucrării protetice definitive

Efectele imediate sunt similare celor post extracție dentară : pacientul poate simți un discomfort ușor 1-2 zile după inserare, datorită  procesului normal de vindecare de la nivelul osului și  gingiei.

Care este rata de succes a implantelor dentare?

Implantele dentare moderne au arătat o rată de succes de ~ 95 - 98% pe o perioadă de 15-20 ani. Există ocazii rare când osteointegrarea (acceptarea implantului de catre organism) nu se produce, implantul fiind respins de catre organism, ocazie în care el poate fi usor extras. În aceste cazuri se așteptată vindecarea locală , implantul plasându-se din nou într-o etapă ulterioară.