Homepage / Cazuistica / Cazuri ortodonție

Cazuri ortodonție


Înghesuire dentară

Caz Dr. Mircea Georgescu

Inițial maxilarului a fost îngust și dinții foarte înghesuiți. Tratamentul a fost realizat fără extracții cu aparat fix Damon. În urma tratamentului dinții sau aliniat perfect și zâmbetul la finalul tratamentului este minunat.

Arcade dentare înguste

Caz. Dr. Mircea Georgescu

Înainte de tratament arcadele dentare erau îngustate, dinții mandibulari acoperiți complet de către cei maxilari. Aspectul facial era afectat de mandibula situată posterior. Tratamentul a fost efectuat cu aparat fix Damon.

Mușcătură inversă

Caz. Dr. Mircea Georgescu

Inițial toată arcada maxilară era în interiorul celei mandibulare. Într-un interval de timp scurt mușcătura s-a rezolvat. Aparatul utilizat tip Damon cu tehnologie de vârf.

Maxilar îngust

Caz. Dr. Claudia Grancea

Dinții sunt înghesuiți, caninul superior și cel inferior de pe partea stânga sunt proeminenți, mai în față și mai în exterior decât restul dinților.
Din cauza maxilarului mai îngust, incisivii laterali de sus sunt mai în interior și mușcă invers cu dinții de jos, iar caninul stâng nu are suficient spațiu.

Mușcătură adâncă acoperită

Caz. Dr. Claudia Grancea

Pacienta s-a prezentat la cabinet cu dureri gingivale puternice la partea de jos. Din cauza mușcăturii foarte adânci, în care dinții de sus acoperă complet pe cei de jos, gingia suferă, este inflamată și începe să se retragă.
Estetic, zâmbetul pacientei este afectat. Dinții de sus, fiind foarte mult înclinați în spate, aproape că nu se văd în timpul zâmbetului, iar gingia este expusă în exces. Din cauza poziției dinților, aspectul general al feței este unul îmbătrânit.