Homepage / Cazuistica / Cazuri de protetică

Cazuri de protetică


Caz complex

Dr. Camen Oana

Dinții prezentau uzură mare, zonele laterale erau refăcute cu lucrări care nu respectau planul de mușcătură. Tratamentul a constat din 2 etape: în prima etapă a fost aplicat aparat fix pentru corecția mușcăturii, iar în cea dea doua etapă s-a refăcut morfologia dinților cu ajutorul coroanelor și fațetelor integral ceramice Emax.

Caz reabilitare orală

Dr. Camen Oana

Este un tratament mai special realizat în către Dr. Oana Camen în colaborare cu dr. Răzvan Boberis.

All on 4/All on 6 este o tehnică de tratament ce se adresează pacienților care fie sunt edentați total (cu atrofie osoasă moderată) fie sunt pe cale să devină edentați total din cauza bolii parodontale în stadiu avansat sau a distrugerii dinților prin traumatisme sau carii dentare complicate.

Procedura constă în reabilitarea maxilarelor prin inserarea a 4 sau 6 implanturi (în funcție de densitatea osoasă) și realizarea imediată a unei lucrări provizorii ce va fi fixată prin înșurubare pe implanturile respective, urmând ca, în medie, peste 6 luni să fie realizate lucrările definitive.

În prima etapă au fost realizate extracțiile dentare, regularizarea osoasă și inserția implanturilor imediat postextracțional, cât și lucrările provizorii apoi în etapa secundă, după aproximativ 6 luni, s-au realizat lucrările definitive metalo-ceramice înșurubate pe implanturi.

Caz reabilitare orală

Dr. Camen Oana / Dr. Mircea Georgescu / Dr. Răzvan  Boberis

Pacienta BC s-a prezentat la noi in clinică nemulțumită de zâmbetul ei. La consultație s-a constatat că dinții de sus îi acoperă complet pe cei de jos, dinții frontali aveau multe plombe care necesitau înlocuire. Cei 2 molari de la mandibula erau extrași de mult iar a doua pereche de molari s-au inclinat spre spațiul de extracție. Planul de tratament a presupus alinierea dinților prin tratament ortodontic, corectarea mușcăturii și protezarea dinților lipsă prin implante și coroane de ceramică.

Pentru a reface estetica zonei frontale s-a decis  aplicarea unor coroane integral ceramice EMAX.

Caz 1

Pacientul CM a venit la noi având probleme estetice dar și instabilitate a mușcăturii.Pentru o estetică și funcționalitate superioară planul de tratament a presupus refacerea edentațiilor laterale maxilare prin punti de zirconiu și refacerea morfologiei coronare prin fațete și coroane integral ceramice(fară structură de metal). Pentru a testa noua mușcătură dar și estetica după prepararea dinților am realizat un mockup care înseamnă refacerea provizorie  a dinților cu material compozit până la restaurările finale.După ce am obținut o mușcătură confortabilă și pacientul s-a declarat mulțumit de aspectul  estetic, am început dinte cu dinte restaurarea finala.Împreună cu colaboratorii noștrii de la laboratorul de tehnică dentară IVODENT , Diana și Laurențiu Olteanu am realizat fațete si coroane itegral ceramice dintr-o ceramică de cea mai bună calitate(E-MAX IVOCLAR)facând preparații minim invazive pe dinți.Rezultatul a fost optim din punct de vedere funcțional și estetic.

Caz 2

La consultație am constatat o uzură generală a dinților care a condus la pierderea a aproape jumătate din înălțimea coroanelor dentare.Pe lângă problemele de ordin estetic au apărut probleme funcționale în timpul masticației , dar și sensibilitate la rece sau dulce ale dinților.Am decis refacerea morfologiei coranare cu fațete si coroane integral ceramice E-Max IVOCLAR.

În prima etapă s-au realizat coroane provizorii cu ajutorul carora am testat estetica si funcționalitatea aparatului dentomaxilar, ulterior după ce pacientul s-a acomodat cu noile contacte dento-dentare s-a trecut la etapa finală de confecționare a coroanelor și fațetelor permanente.