La ce varsta se poate incepe tratamentul cu aparat dentar la copii

Dr. Claudia Grancea
Dr. Claudia Grancea

Varsta la care se poate incepe tratamentul ortodontic la copii variaza in functie de cauza si gravitatea anomaliei. Exista aparate miofunctionale care pot fi purtate inca de la 5-6 ani, pentru a corecta si a ghida cresterea si dezvoltarea armonioasa a maxilarelor.

Pentru cei micuti, purtarea paratului dentar a devenit din ce in ce mai distractiv apentru ca, in prezent, se poate alege un bracket albastru sau roz, sau brackets multicolori, astfel incat sa fie foarte cool. Dincolo de aceasta parte vesela, este important ca cel mic isi corecteaza probelemele de ortodontie exact in etapa de viata cand este cel mai recomandabil. Cand este insa momentul perfect? Ne raspunde Doamna Dr Claudia Grancea, Clinica UNU:

Citeste mai departe

6 situatii in care este foarte bine sa porti aparat dentar

Clinica Unu Dr Mircea Georgescu
Clinica Unu Dr Mircea Georgescu

Revolutia internetului ne pune usor in fata ochilor, in fiecare zi, imagini cu zambete perfecte, dinti albi si perfect aliniati si astfel, vorbim despre un zambet ideal care este absolut fara niciun defect.
Insa, este posibil acest lucru?
Cu siguranta, stomatologia a evoluat extraordinar de mult atat din punct de vedere al materiei prime, tehnologiei, cat si al manoperelor. Si astfel, putem promite ca exista solutie pentru orice problema, daca se respecta planul de tratament si indicatiile stomatologului. Insa, pana a vorbi despre zambete frumoase este important sa stabilim ca prioritara este, de fapt, sanatatea dintilor. Un tratament care imbina cele doua categorii este tratamentul cu aparat dentar.

Citeste mai departe